Club in de pers [alleen persartikels]

Nieuws over Club Brugge: wedstrijdverslagen, opinies over Clubspelers, blessures etc.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
jeans
Kapitein
Kapitein
Berichten: 10733
Lid geworden op: 21 jan 2016, 20:03

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door jeans »

Shao schreef:
12 jun 2020, 16:34
dadjow schreef:
12 jun 2020, 16:28
Shao schreef:
12 jun 2020, 16:12
Omdat dat een belachelijke regel is die alle discussie weghaalt?
viewtopic.php?f=2&t=2782&start=700

AUB!
Werkt voor geen meter.
2

HASSImedia
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 122
Lid geworden op: 10 jun 2020, 03:50

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door HASSImedia »

Afbeelding

dadjow
Sterkhouder
Sterkhouder
Berichten: 3153
Lid geworden op: 20 jan 2016, 15:50

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door dadjow »


Schoja
Publiekslieveling
Publiekslieveling
Berichten: 7509
Lid geworden op: 20 jan 2016, 13:47

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Schoja »

dadjow schreef:
17 jun 2020, 09:12
https://m.hln.be/sport/voetbal/de-bewog ... ~a1501ef1/

Iemand het volledige artikel? Thx!
De bewogen dag waarop De Camargo in een rode Mercedes sprong en Club Brugge verdwaasd achterliet: “Nooit gedacht dat we koud gepakt gingen worden”

Pen en papier lagen klaar. Het bericht voor de website was getypt. Maar na vier lange uren in het kantoor van Marc Degryse trapte Igor De Camargo het opeens af. Géén overgang naar Club Brugge, 200 kilometer verderop wreven ze zich in de handen. Hoe een bezoekje van Jan Ceulemans tijdens de onderhandeling een breekpunt bleek, bespreken we in aflevering drie van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’. Degryse vandaag: “Het deed pijn, ik was ervan overtuigd dat de deal ging lukken.”

30 januari 2006. Iets na twaalven ’s middags. Op de Klokke, het administratieve gebouw van Club Brugge, ontvangt voormalig sportleider Marc Degryse op zijn bureau Igor De Camargo en diens makelaar Paul Stefani. “Igor en ik hadden de nacht doorgebracht op hotel in Brussel”, vertelt Stefani veertien jaar later. “We moesten al om 9 uur in Brugge zijn. Met al die file – toen al – weet je nooit. Ik wou op tijd zijn.”
00:28

In de voormiddag legt de Braziliaanse Belg, 22 toen, in het Brugse ziekenhuis met bravoure zijn medische testen af. Na de middagpauze moet de laatste horde worden genomen: een akkoord bereiken met Igor en de transfer officialiseren. Een kwestie van details, cijfers, een korte onderhandeling. Althans, dat dénkt Degryse. “Ik wist wat Igor verdiende bij FC Brussels en hoever ik financieel kon en mocht gaan”, blikt ook hij op de bewuste dag terug. “Ik was ervan overtuigd dat de deal ging lukken.”

Zomer

Blauw-zwart werpt midden januari een eerste lijntje uit. De Camargo, goed voor negen goals in de eerste seizoenshelft, staat bovenaan de wishlist. Rune Lange is net geblesseerd uitgevallen en De Camargo kan met zijn sterke lichaam die rol van targetspits overnemen. Brussels-voorzitter Johan Vermeersch houdt in eerste instantie de boot af.

Hij hoopt op een hoger bod uit het buitenland. Voor één miljoen euro plus een bonus bij Champions League-kwalificatie én een percentage op de meerwaarde bij doorverkoop gaat hij enkele dagen voor de tranferdeadline toch overstag. “We wisten tóch dat hij niet te houden was”, zegt Vermeersch nu. “Igor scoorde aan de lopende band, was helemaal ontploft. Hij vond het zelf tijd voor een stap hogerop.”

Dus liggen pen en papier twee dagen voor het sluiten van de wintermercato klaar in Brugge. Maar waar Degryse hoopt op een snel akkoord, wordt het een lange zitting. Een héél lange zitting. De klok geeft 13 uur, 14 uur, 15 uur en 16 uur aan. “Die onderhandelingen duurden zeer lang”, herinnert Degryse zich. “Toch had ik nooit het gevoel dat we er niet gingen uitkomen. Alles verliep in een constructieve sfeer.”

Verkeerd gedacht. Na ruim vier uur negotiëren staan De Camargo en Stefani plots op. Geen handtekeningen, geen handshake. Wel de Grote Transferommezwaai editie 2006. “Die aanbieding deed deugd, maar ik voelde het tijdens de gesprekken simpelweg niet”, vertelt De Camargo vandaag. “Onze filosofie was anders. Ik miste iets. Een club moet een speler kunnen overtuigen, dat was toen niet het geval.”

Géén affectie dus, een gevoel dat volgens Stefani wordt aangestookt door een opmerkelijke scène in het bureel van Degryse - namelijk een plotse tussenkomst van Jan Ceulemans. De toenmalige coach van Club Brugge komt de onderhandelingen een duwtje in de rug geven. Of dat is toch zijn bedoeling. Hij vertelt daarentegen iets waar De Camargo op afknapt.

Stefani: “Jan kwam even poolshoogte nemen. Hij vertelde Igor vlakaf: ‘we rekenen pas op jou in de zomer. Je hoeft niet direct klaar te zijn.’ Hij bedoelde daar in principe niets mis mee. Dat mág zijn kijk zijn op een nieuwe, jonge aanwinst (De Camargo was toen 23, red.). Maar een halfjaar op de bank zitten, dat was voor Igor compleet uitgesloten.” Ceulemans, zo laat hij weten, herinnert zich niets meer van de onderhandelingen.
Delete-toets

Voorzitter Michel D’Hooghe probeert nog iets te redden en waarschuwt dat de deal verloopt eens Igor en Paul het kantoor verlaten. Het helpt niet. De Camargo stapt met een blik op oneindig en met in zijn zog Stefani de Klokke buiten, laat de aanwezige pers op hun honger zitten en springt in een wachtende rode Mercedes.

Bestemming: Luik – 200 kilometer verderop. En dat weet de Brugse bestuurstop inmiddels ook. Degryse: “Toen Stefani aan het einde van ons gesprek vertelde dat ze gingen praten met Standard... neen, daar was ik echt niet goed van.”

Een kamertje verder duwt een medewerker op de delete-toets in plaats van de enter-knop. Een artikel met het transfernieuws stond klaar om gepubliceerd te worden op de website van Club.
6 De Camargo verlaat de Klokke in Brugge, met in zijn zog makelaar Paul Stefani. Het duo rijdt meteen door naar Luik. De aanwezige pers weet dan: er is geen akkoord met Club Brugge.
HLN De Camargo verlaat de Klokke in Brugge, met in zijn zog makelaar Paul Stefani. Het duo rijdt meteen door naar Luik. De aanwezige pers weet dan: er is geen akkoord met Club Brugge.

Degryse bekomt, Igor en z’n makelaar rijden de E40 af. Brussels heeft intussen ook een akkoord bereikt met Standard. “Ook zij boden circa één miljoen euro, dus financieel gezien maakte het voor mij niet uit waar hij heen trok”, zegt Vermeersch. “Standard wilde eerst Walasiak, Vulin en Kovalenko in de deal betrekken, maar daar had ik geen oren naar. Het werd een louter financiële transactie van één miljoen.”
Conceição

Eens gearriveerd in Luik - het is intussen avond - haalt Standard werkelijk alles uit de kast. Sterke man Luciano D’Onofrio haalt er zelfs aanvoerder Sérgio Conceição en Jorge Costa bij om De Camargo over de streep te trekken. Slim gezien. Met het Portugees als moedertaal ontstaat meteen een band. “Bij Standard voelde ik wél de passie, wél het vuur. Het was meteen bingo, het voelde perfect”, zegt De Camargo. Veel tijd wordt er niet verkwanseld. De Camargo is die avond nog een Rouche.

Bovendien doet Standard een forse financiële inspanning, zo vertelt Stefani. “Ze boden als zuiver salaris drie keer meer dan Club, dat vooral met premies wilde werken. In die tijd gaf Standard nog geen enorme hoge lonen. Dat ze Igor dit bedrag aanboden, zegt genoeg. Ze wilden hem er écht graag bij.”

Tweemaal landskampioen

Al snel wordt gefluisterd dat de goede verstandhouding tussen de broers D’Onofrio en Stefani meespeelt in het akkoord. “Dat is nonsens”, stelt Stefani. “Ja, ik had een goede band met Dominique, maar ook mijn relatie met Club was prima. Standard had ons een dag eerder zelfs nog opgebeld met de vraag onze afspraak in Brugge te verzetten en eerst naar Luik te rijden. Dat hebben we geweigerd. Voor ons is het duidelijk: Club Brugge heeft uiteindelijk alle kansen gehad om Igor aan te trekken.”

Blauw-zwart vloekt. Standard lacht. De Camargo doet z’n job. Na een aanpassingsperiode scoort hij dertig keer in 112 wedstrijden in 4,5 jaar Standard. Aan de zijde van Steven Defour, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic wordt hij tweemaal op rij kampioen. “Ach, hier is niets van blijven hangen, hoor”, meent Degryse. “Ik verwijt hem niks. Maar ja, het deed pijn. Want ik zag het niet aankomen. Nooit had ik gedacht dat we koud gingen gepakt worden.”

HASSImedia
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 122
Lid geworden op: 10 jun 2020, 03:50

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door HASSImedia »

Afbeelding

Gebruikersavatar
Nescio
SN3 Member van het Jaar
SN3 Member van het Jaar
Berichten: 20488
Lid geworden op: 20 jan 2016, 12:01

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Nescio »

Afbeelding
Afbeelding

HASSImedia
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 122
Lid geworden op: 10 jun 2020, 03:50

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door HASSImedia »

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Nescio
SN3 Member van het Jaar
SN3 Member van het Jaar
Berichten: 20488
Lid geworden op: 20 jan 2016, 12:01

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Nescio »

Afbeelding
Afbeelding

dids
Beloftespeler
Beloftespeler
Berichten: 389
Lid geworden op: 24 jan 2016, 16:25

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door dids »

Wil iemand het artikel posten in nieuwsblad vandaag over amateurclubs die inkomsten mislopen doordat galawedstrijden (oa Torhout tegen Club) niet plaats vinden?
Alvast dank.

DaMovie
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 51
Lid geworden op: 20 jan 2016, 13:42

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door DaMovie »

Het is pompen of verzuipen voor veel amateurvoetbalclubs. De coronamaatregelen hakken er zwaar in en de prestigieuze jaarlijkse oefenmatchen tegen eersteklassers vallen weg. KSV Oudenaarde speelt niet tegen Anderlecht, Torhout KM misloopt Club Brugge, Racing Gent kijkt AA Gent niet in de ogen... “Zo grijpen we naast tienduizenden euro’s”, klinkt het. “Hoe overleven we als straks ook sponsors afhaken?”Jürgen Geril
Vorig jaar 29 juni, Burgemeester Thienpontstadion in Oudenaarde. Door een walm van hotdoglucht en een grote menigte baant Vincent Kompany zich een weg naar de spelersbus. Selfie links, selfie rechts, handtekening hier, handtekening daar. Vince The Prince heeft tegen Oudenaarde (0-6) net zijn eerste oefenwedstrijd als speler-manager van Anderlecht geleid en heeft een halfuur nodig om uit het stadion te raken. Het is 28 graden en het bier vloeit rijkelijk.

“Wat een topdag was dat”, mijmert Kurt Vandeputte, voorzitter van KSV Oudenaarde. “Die jaarlijkse oefenmatch tegen Anderlecht is een groot uithangbord voor onze club en in 2019 zat alles mee. Kompany was toegankelijk, de zon scheen, er stonden extra eetkraampjes... Vrij snel na de aankondiging vlogen zo’n 2.500 tickets de deur uit. Zo’n match levert ons toch gauw 20.000 à 25.000 euro op. Dat is cruciaal voor ons jaarlijkse budget.”

Juni 2020. Het Burgemeester Thienpontstadion zal ijzig stil blijven. Anderlecht komt voor het eerst in jaren niet naar Oudenaarde, want door de coronamaatregelen mag er niet gespeeld worden met publiek. Net zo min trekt Club Brugge naar amateurclub Torhout KM, Antwerp naar Brasschaat of AA Gent naar partnerclub Racing Gent. Balen.

“Dat is een ramp”, klinkt het in Torhout. “Een dikke streep door de rekening”, vult RC Gent-voorzitter Luc Pennoit aan. “Als de Buffalo’s hier neerstrijken met een nieuwe transfer of na een succesvol seizoen loopt het storm. Die ene oefenmatch tegen AA Gent levert mijn club meer op dan vijf thuiswedstrijden in de competitie. Reken maar op 10.000 à 15.000 euro. Hoe gaan we dat gat vullen?”

Amateurclubs slaken noodkreet nu ook galamatchen tegen eersteklassers wegvallen: “We lopen tienduizenden euro’s mis”
FOTO: BELGA
Te weinig steun overheid

Het water stijgt veel clubs in Eerste, Tweede en Derde amateur tot aan de lippen. Hun competities werden vroegtijdig stopgezet en alle mooie oefenmatchen in de zomer vallen weg. “Dit lossen we niet op met een pannenkoekenslag of een spaghettiavond”, geeft Oudenaarde-voorzitter Vandeputte ietwat cynisch mee. “En zonder publiek tegen een eersteklasser spelen is niet lucratief. Wie weet kunnen we in augustus nog wel eens oefenen tegen Zulte Waregem of Moeskroen, maar ja...Die clubs komen dan met hun beloften. Tijdens die galamatch tegen Anderlecht lanceren wij normaal ook onze abonnementenverkoop, maar dat is dus ook niks. We moeten nu met een beperkt budget werken en onze kern heel beredeneerd samenstellen. Minder nieuwe spelers en meer de kaart van de jeugd trekken.”

De clubs voelen zich wel in de steek gelaten door de voetbalbond en de overheid. De vrees bestaat dat bepaalde ploegen op termijn overkop zullen gaan. “De komst van Club Brugge is voor Torhout KM dé dag van het jaar”, legt voorzitter Dick Dhoore uit. “Als dat geannuleerd wordt, begrijpen de bevoegde instanties de financiële impact daarvan toch? Ik hoor steeds dat de overheid inspanningen zal doen om het zwaar getroffen verenigingsleven te steunen, maar in de praktijk merk ik daar weinig van. Ja, de stad Torhout zal een beetje bijspringen, maar er zijn hier zoveel sportieve en culturele verenigingen dat dit maar een druppel op een hete plaat is. Ik vraag me af hoeveel clubs dit gaan volhouden. We willen toch dat elke gemeente in België op zijn minst één voetbalploeg blijft behouden, niet?”

Amateurclubs slaken noodkreet nu ook galamatchen tegen eersteklassers wegvallen: “We lopen tienduizenden euro’s mis”
FOTO: PHOTO NEWS
Kleine sponsors

Het drama kan nog groter worden als binnenkort ook de sponsors afhaken. Het plaatselijke café, de lokale kapper, het bouwbedrijf in de buurt... “Wij hebben gelukkig meerjarige contracten met onze sponsors”, aldus Luc Pennoit van RC Gent. “Maar we beseffen ook dat dit niet de grootste bedrijven zijn. Het eerste waar ze in crisistijden zullen in snoeien, is het budget voor sponsoring.” Bij Torhout klinkt eenzelfde geluid: “Veel van onze geldschieters zijn horecabedrijven, nog zo’n sector die zware klappen kreeg. Als die mensen plots het beloofde bedrag niet meer kunnen storten, gaan we die toch niet opjagen om te betalen? Dat is onmenselijk. Neen, we moeten opletten voor een sluimerend gif in het amateurvoetbal.”

De amateurclubs willen liefst zo snel mogelijk duidelijkheid. Kunnen ze rekenen op steun? Hoe moeten ze straks hun kantine organiseren als er toch weer publiek mag langskomen? De fans mogen niet eens aan de toog hangen. “Het is allemaal zo vaag, maar onze toekomst hangt daar wel van af”, besluit Kurt Vandeputte van Oudenaarde. “Normaal lanceert de match tegen Anderlecht het nieuwe seizoen, nu heb ik niet het gevoel dat het al leeft.”

club med
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 182
Lid geworden op: 20 jan 2016, 12:03

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door club med »

https://www.tijd.be/tech-media/technolo ... 34394.html

VRT krijgt De Tijd-veteraan aan het hoofd

Artikel zit achter een betaalmuur maar in de laatste alinea staat dat Frederik Delaplace, de nieuwe CEO van de VRT, een fanatiek supporter is van Club Brugge die alle thuismatchen in het stadion aanwezig is. "Dat eindigt wel eens aan de toog. Of in frituur Carlos, daar is Frederik een grote fan van".

timmy2002
Icoon
Icoon
Berichten: 32557
Lid geworden op: 29 mei 2016, 15:43

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door timmy2002 »

club med schreef:
22 jun 2020, 11:41
https://www.tijd.be/tech-media/technolo ... 34394.html

VRT krijgt De Tijd-veteraan aan het hoofd

Artikel zit achter een betaalmuur maar in de laatste alinea staat dat Frederik Delaplace, de nieuwe CEO van de VRT, een fanatiek supporter is van Club Brugge die alle thuismatchen in het stadion aanwezig is. "Dat eindigt wel eens aan de toog. Of in frituur Carlos, daar is Frederik een grote fan van".
Confirmed
https://twitter.com/fdelaplace

MichielVC
Publiekslieveling
Publiekslieveling
Berichten: 6469
Lid geworden op: 30 mei 2016, 19:05

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door MichielVC »

Philippe Clement over nieuw seizoen Club Brugge: “Er zullen vertrekkers zijn”

Na de eerste training op maandagochtend stond Philippe Clement de pers voor het eerst dit seizoen te woord.

Ondanks het feit dat er door corona maandenlang geen wedstrijden werden gespeeld, stelde de medische staf vast dat alle jongens scherp uit de break waren gekomen. “Maar dat komt niet enkel door ons werk tijdens de quarantaine. Doorheen het hele seizoen hebben we hard gewerkt”, klinkt het bij de Brugse coach.

Huidhonger

Clement lijdt trouwens een beetje aan huidhonger: dat hij op zo’n ‘eerste schooldag’ nog steeds afstand moet houden van zijn spelers, voelt een beetje bevreemdend aan. “Ik pak ze graag eens vast, maar het zij zo. Dat mag nog niet. We mogen wel wedstrijden voorbereiden en dat is een leuk evenwicht. Eigenlijk zitten we op nog één winstpartij van een historisch seizoen: de dubbel. Die bekerwedstrijd tegen Antwerp leeft daarom heel hard in deze groep.” Het zou pas de derde keer zijn in de geschiedenis van Club Brugge dat een dubbel lukt.

En het doel voor volgend seizoen? Nog beter doen dan een jaar waarin Club kampioen werd, puike prestaties neerzette op Europees vlak en maar één keertje verloor in de eigen competitie. Nou. “Het is moeilijk om de lat nog hoger te leggen, maar ik wil àltijd beter doen”, houdt Clement voet bij stuk. Vormer zei het ook al op de kanalen van Club Brugge: dit seizoen wil blauw-zwart eens écht stunten in de Champions League. “We willen daar meer punten pakken. Maar anderzijds zijn er ook gevaren. Het is algemeen geweten dat sommige spelers zich moeilijker kunnen opladen in het jaar na een titel. Daar moeten we behoedzaam voor zijn. Anderzijds zullen tegenstanders nog meer gebeten zijn om ons te verslaan. Maar dat is niet erg: we zijn Club Brugge. Dat weten we.”

Vertrekkers

Ook opletten wordt het met eventuele vertrekkers. Clement geeft toe dat bepaalde jongens praten met andere ploegen over een transfer. “Er zullen vertrekkers zijn, maar die gaan we kwaliteitsvol vervangen”, beaamt hij. “Maar ik denk niet dat er héél veel zal gebeuren. In het verleden gebeurde het wel al eens dat je helemaal moet herbeginnen na een titel. Dat zal hier het geval niet zijn. Sommige jongens kiezen voor een nieuw hoofdstuk, maar met veel spelers zullen we gewoon nog een paar pagina’s extra schrijven aan het verhaal waarmee we bezig zijn.”

De vraag of Vanaken eventueel een transfer overweegt, ketste Clement handig af. Al verwacht de trainer dat zijn draaischijf gewoon blijft. “Het is voetbal: alles kan. Zo’n transfer hangt ook af van de markt op dit moment. Maar Hans werkt en woont graag in de regio. Hij is heel gelukkig bij Club Brugge. Daarom is de kans erg groot dat hij gewoon bij ons blijft.”

Gebruikersavatar
Mr. Decay
Basisspeler
Basisspeler
Berichten: 1469
Lid geworden op: 20 jan 2016, 13:36

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Mr. Decay »

club med schreef:
22 jun 2020, 11:41
https://www.tijd.be/tech-media/technolo ... 34394.html

VRT krijgt De Tijd-veteraan aan het hoofd

Artikel zit achter een betaalmuur maar in de laatste alinea staat dat Frederik Delaplace, de nieuwe CEO van de VRT, een fanatiek supporter is van Club Brugge die alle thuismatchen in het stadion aanwezig is. "Dat eindigt wel eens aan de toog. Of in frituur Carlos, daar is Frederik een grote fan van".

Gebruikersavatar
dweezil
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 133
Lid geworden op: 20 jan 2016, 08:03

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door dweezil »

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

HASSImedia
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 122
Lid geworden op: 10 jun 2020, 03:50

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door HASSImedia »

Afbeelding

Gebruikersavatar
Nescio
SN3 Member van het Jaar
SN3 Member van het Jaar
Berichten: 20488
Lid geworden op: 20 jan 2016, 12:01

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Nescio »

Afbeelding
Afbeelding

steward
Beloftespeler
Beloftespeler
Berichten: 469
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:43

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door steward »

Vandaag in De Tijd:

Vermogensbeheerder Candriam wordt rugsponsor Club Brugge

Candriam, een dochter van de Amerikaanse levensverzekeraar New York Life, vervangt het telecombedrijf Proximus op de shirts van de landskampioen.

Candriam ziet in Club Brugge vooral het sterke merk dat het aan veel meer naamsbekendheid moet helpen.

Met het begin van de sportieve voorbereiding van het nieuwe seizoen gaan ook de nv Club Brugge en haar socialemediamachine in een hogere versnelling. De club haalde met de vermogensbeheerder Candriam een opvallende rugsponsor binnen.

Hoeveel Candriam betaalt, wil niemand kwijt. Enkel dat het ‘meer is dan Proximus’. De telecomoperator kondigde in april aan te stoppen als sponsor van Club Brugge, Anderlecht en Charleroi. Het vertrek werd geduid als een wraak­oefening voor het verlies van de tv-rechten. Maar er waren ook geruchten dat Proximus geen meerwaarde meer zag in voetbalsponsoring en zijn activiteiten wil verleggen naar de onlinewereld.

Candriam is naar sponsornormen in het Belgische voetbal een walvis. Het bedrijf met kantoren in Brussel, Luxemburg, Parijs en Londen beheert 130 miljard euro aan fondsen. De eigenaar is de Amerikaanse levensverzekeraar New York Life, die bijna 600 miljard dollar in portefeuille heeft.

Dat Candriam instapt, is ook opmerkelijk na het recente wedervaren van Anderlecht. Dat zag BNP Paribas Fortis na bijna 40 jaar afhaken als hoofdsponsor. Die beslissing viel in de hoofdzetel in Parijs. Daar werd een consultant losgelaten op de sponsorportefeuille omdat de bank moet besparen. De deal met de Brusselse club was - ontdaan van alle historische sentiment nu de Bel­gische invloed in de bank op zijn laatste benen loopt - een van de eerste die sneuvelden.

Candriam werkt nauw samen met de Belgische bank Belfius, een belangrijke sponsor die zijn contract met Club Brugge heeft verlengd. De bank geeft haar naam aan het trainingscomplex. Belfius en Candriam zijn samen ook sponsor van de Belgische hockeyploeg.

De interesse in Club is tweeërlei. Candriam krijgt toegang tot de 700 bedrijven in het Brugse netwerk. Daarnaast is Brugge dan wel een volksclub, die weinig uitstaans heeft met de bling van Wall Street, maar Candriam ziet vooral het sterke merk dat het aan veel meer naamsbekendheid moet helpen. Dat moet Candriam helpen uit zijn cocon in het middensegment te breken en naar de grote jongens door te stoten.

Daarbij zou het niet alleen op Club inzetten. De naam van Candriam circuleert ook als nieuwe hoofdsponsor van Anderlecht, samen met die van Belfius-verzekeringsdochter DVV. Dat zou een galante oplossing zijn om niet Belfius zelf op de shirts te hoeven zetten. Belfius zette vorig jaar veel kwaad bloed bij Club door sponsor te worden van de jeugd van Anderlecht.

Gebruikersavatar
Vdb
Publiekslieveling
Publiekslieveling
Berichten: 8858
Lid geworden op: 20 jan 2016, 12:45

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Vdb »

Wie belaagt Club Brugge? "Er moet wel wat goedgemaakt worden"

Gert Verheyen en Peter Vandenbempt schoven maandagavond hun voetjes onder de radiotafel van De Tribune. De voetbalanalisten kijken vol spanning een nieuw seizoen in de Belgische competitie tegemoet, al valt het af te wachten of daar wat vlees zal aanhangen.
Club Brugge zette zijn overheersing afgelopen seizoen in de verf met een 16e landstitel. Blauw-zwart eindigde in volle coronacrisis met een straat voorsprong op de concurrentie. Je hoeft geen glazen bol te hebben om Club ook nu weer naar voren te schuiven als de grote titelfavoriet.
Vandenbempt: "Er moet wat goedgemaakt worden"
Sporza

HASSImedia
Jeugdspeler
Jeugdspeler
Berichten: 122
Lid geworden op: 10 jun 2020, 03:50

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door HASSImedia »

Afbeelding

steward
Beloftespeler
Beloftespeler
Berichten: 469
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:43

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door steward »

In de Telex Voetbal van HNB van vandaag:

Het Braziliaanse Santos moet Club Brugge nog 600.000 euro voor de huur van Luan Peres. De FIFA geeft Santos 45 dagen.

La Pulga
Beloftespeler
Beloftespeler
Berichten: 422
Lid geworden op: 04 jan 2020, 09:44

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door La Pulga »

Iemand het artikel van Mark Degryse in HLN aub?
“Heerlijk dat ze zo uitkomen voor hun ambities”

sney
Kapitein
Kapitein
Berichten: 18071
Lid geworden op: 20 jan 2016, 14:45

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door sney »

La Pulga schreef:
26 jun 2020, 11:57
Iemand het artikel van Mark Degryse in HLN aub?
“Heerlijk dat ze zo uitkomen voor hun ambities”
zie kwek topic

Gebruikersavatar
Hassi
Publiekslieveling
Publiekslieveling
Berichten: 7712
Lid geworden op: 20 jan 2016, 13:14

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door Hassi »

La Pulga schreef:
26 jun 2020, 11:57
Iemand het artikel van Mark Degryse in HLN aub?
“Heerlijk dat ze zo uitkomen voor hun ambities”
Wat heeft dit met ons te maken?

La Pulga
Beloftespeler
Beloftespeler
Berichten: 422
Lid geworden op: 04 jan 2020, 09:44

Re: Club in de pers [alleen persartikels]

Bericht door La Pulga »

Hassi schreef:
26 jun 2020, 12:51
La Pulga schreef:
26 jun 2020, 11:57
Iemand het artikel van Mark Degryse in HLN aub?
“Heerlijk dat ze zo uitkomen voor hun ambities”
Wat heeft dit met ons te maken?
Ik heb het artikel nog niet gelezen maar neem aan dat het ook deels over ons gaat?